Vítejte na našem blogu "Just 4 Sport"

Na tomto místě Vás chceme seznamovat s činnostmi našeho klubu, sportovními výkony našich členů a dalšími aktivitami.
Vaše komentáře na našem Facebooku jsou předem vítány...

21. 9. 2010

Golf Podbořánky

Krásné slunečné pondělní odpoledne nedalo třem golfistům (Jiří, Jiří a Libor), aby se nesešli v Golf Clubu Podbořánky  zarelaxovat a trochu poměřit své síly na devítijamkovém hřišti nedaleko Kralovic.


Golf Club Podbořánky zahájil svou činnost 25.května 2000. To již měl vystavěný driving range, krytá odpaliště a malou akademii. O dva roky později bylo slavnostně otevřeno nové devítijamkové hřiště.
V současné době je golfistům k dispozici devítijamkové hřiště, cvičný putting a chiping green a samozřejmostí je driving range. Nové zázemí poskytuje všem návštěvníkům možnost příjemného posezení spojeného s občerstvením.
Hřiště má par 72. Course rating pro muže je 69.4, pro ženy 66.3. Slope rating je pro muže 137, pro ženy 126. Délka muži 5.494m, ženy 4.870m.
Počasí bylo naprosto fanfárové, sluneční paprsky vytvářely úžasnou pozdněletní atmosféru.

Hra všem třem golfistům náramně sedla, Jiřího výsledky zde a na dalším obrázku.
 



Liborova scorkarta zde a na dalším obrázku.

Začalo se hrát ihned po příjezdu a bez řádného rozcvičení na "drajvingu" kolem 16:30 (vzdálenost od Plzně cca 45km :-( na 9 jamek a to bylo tak akorát do západu slunce.

Co nám přináší moderní technologie?
Dnes už golfista neběhá s tužkou a scorkartou po hřišti táhnoucí vozík. Dnes má v jedné ruce dálkové ovládání na poslušně cupitající vozík směřující tam, kam chce páníček a v druhé dříme mobilní smartphone ve kterém má např. takovouto aplikaci pro Android (ke stažení zde), která počítá všem ve flajtu skóre a ještě umí označit - po lehkém stisknutí dotykové obrazovky - odkud na hřišti hráč hrál.
Budeme testovat při další hře :-)

Další foto na picase.
100920_Golf Podboranky