Vítejte na našem blogu "Just 4 Sport"

Na tomto místě Vás chceme seznamovat s činnostmi našeho klubu, sportovními výkony našich členů a dalšími aktivitami.
Vaše komentáře na našem Facebooku jsou předem vítány...

5. 8. 2012

Kvilda BIKE 2012

Začátkem srpna se vypravil BIKE team Just 4 Sport do českého šumavského horského prostředí provětrat plíce a načerpat zkušenosti z jízd v nadmořské výšce kolem 1000-1200 m n.m. Základna byla na Kvildě.
Kvilda leží kousek od německých hranic v nadmořské výšce přes 1000m a je nejvýše položenou obcí v České republice. K prameni Teplé Vltavy je to jen něco málo přes 5km.Takže hned po příjezdu (ani nebyl čas na výškovou aklimatizaci) se vydal J4S peloton :-) na cestu. Krásy dojezdové cesty jsou nejlépe viďet na videu. Celkem najeto první odpoledne 15km.


Druhý den se vydal Biker team na Modravu, navštívit opravenou Klostermanovu chatu a pak podél Modravského potoka a přes hory a doly opět, tentokrát z druhé strany, k pramenu Teplé Vltavy. V cestě stál snad nekonečný 5km stoupák na Černou horu. A slunce pražilo a pražilo :-)


Cyklostezky místama protínají Národní park 1. stupně, kde není dovoleno scházet z cesty nebo stezky. Tato místa většinou při pohledu na uschlé stojící stromy vzbuzují rozpory nad otázkou kácet nebo nechat stát, ať si brouk Kůrovec užívá...


Na druhou stranu, tam kde se dá vstoupit do lesa, stačí 3-4 metry, člověka až zamrazí, kolik borůvek se dá najít na jednom keříku. Mňam :-)


Čistota řek v horách (i těch českých) je omračující. Taková voda, kdyby dotekla až do Prahy. Když to jde ve Švýcarsku :-) Na obrázku je soutok na Modravě. Od tud teče již Vydra. Kolem se dá jít jen pěšky. Takže někdy příště.
Druhý den ujeto něco přes 25km. Sport tracker (android) měl dovolenou, takže přesné časy, výšky a vzdálenosti jsou utajeny...

 

Třetí den (většinou krizový) byl pro zbytek teamu odpočinkový, jen borec Jiří jel objevovat krásy okolí Kvildy a pak se přesunul přes Pláně do obce Zdíkov (celkem něco přes 30km), kde se celá skupina sešla na večerní divadelní vystoupení pod volnou oblohou "4 dohody od Jaroslava Duška". Úžasný kulturní zážitek. Všem vřele doporučujeme :-)


Ubytování bylo zvoleno v apartmánu Kilián (velmi luxusní a klidná bouda s výřivkou a sauničkou. Pro zimní pobyt na běžkách ideálni destinace. Kvilda rozhodně nezklamala a získané zkušenosti se budou hodit již brzo v Alpách :-)


Další foto zde (klikni na obázek níže)...