Vítejte na našem blogu "Just 4 Sport"

Na tomto místě Vás chceme seznamovat s činnostmi našeho klubu, sportovními výkony našich členů a dalšími aktivitami.
Vaše komentáře na našem Facebooku jsou předem vítány...

7. 8. 2012

Golfové hřiště Dýšina - profil

Golf park Plzen leží kousek od Plzně u obce Dýšina. Hřiště bylo vybudováno v letech 2003 a 2004. Pojďme se na něj podívat trochu více s naším členem Jiřím :-)






V roce 2008 bylo 18. jamkové hřiště vyhlášeno nejlepším hřištěm roku. V tomto roce se dokončuje/zatravňuje úprava několika jamek, zejména na první devítce. Upravovalo se hlavně rozhranní s vodou, přibylo jedno jezírko. Teď jsou to ty pravé Benátky :-) Více vody, více ztracených míčků...



Profil hřiště a zajímavosti:
Přestože má hřište ze žlutých značek délku 5475m, GPS umístěný ve vozíku s aplikací Sport Tracker naměří šokujících 8,16km. První jamka klesá a pak se až do 8.jamky stoupá. Dost kritický je výstup na 17.jamku nad řekou Klabavou, kde člověk čerpá poslední síly. Jamky 17 a 18 jsou už defakto rovinky.
Jde-li hráč za sezónu na toto hřiště 20x, tak potom našlape úctyhodných 160km a to už je co říct. Další obrázek ukazuje výškový profil (podle GPS) a rychlost tj. stoupání a klesání. V průmeru jde hráč toto hřiště 4,5 hodin (při turnajích většinou delší dobu).

Dýšinská žabička je turnaj, který probíhá na tomto hřišti každým rokem...
V neděli 15.7.2012 se dýšinské hřiště opět zaplnilo golfisty a golfistkami, kteří se pustili do boje o bodíky v celoroční klubové tour Dýšinská žabička.
Počasí při 4. kole bylo spíše aprílové než prázdninové, ale i tak se s tím hráči poprali a přinášeli zajímavé výsledky....
Náš člen Jiří jedno kolo bohužel vynechal z důvodu školení v Chorvatsku. Každopádně se mu letos nedaří tolik, jako v loňském roce, kdy stál několikrát na bedně a celkově skončil na 3. místě. Celkově ztrácí na zatím prvního v celkovém součtu 61 STB bodů (26-35-31 celkem 92STB). Další, již 5. kolo proběhne v září.
"Golf se nedá vyhrát, ale jenom hrát" a toho se Jiří v současnosti drží :-)

Další fotky zde...