Vítejte na našem blogu "Just 4 Sport"

Na tomto místě Vás chceme seznamovat s činnostmi našeho klubu, sportovními výkony našich členů a dalšími aktivitami.
Vaše komentáře na našem Facebooku jsou předem vítány...

3. 10. 2011

Golf / Dýšinská žabička 2011 / finále a 3.místo

Za překrásného letního počasí se první říjnovou neděli uskutečnilo finále Dýšinské žabičky. Do celkového součtu bodů se z posledního kola počítal dvojnásobný počet bodů, a tak se výsledky celoroční soutěže mohly ještě zajímavě promíchat. A jak se ve finálovém boji vedlo našemu borci...?


Pro Jiřího to byl dosti velký tlak, po 5.kole byl na celkovém 2.místě a poslední hry se již moc nedařilo - dosahoval svého hracího dna (30STB bodu). Ale poslední kolo šel hrát na pohodu, včas se vyrovnal s možným neúspěchem a naučil se jedno zásadní heslo:"golf se nedá vyhrát, ale jenom hrát".

Výsledná listina z posledního kola, vítězové předváděli skvělé výsledky...

Jiřího skorkarta na obrázku z posledního 6.kola, kdy se získával do celkového součtu dvojnásobný počet uhraných STB bodů ukazuje 29bodů. Voda v tomto kole opět sehrála svou roli a sebrala velkou daň.

Takže připsal celkem 58 a to stačilo na celkové 4.místo v kategorii 18,1 - 36. Ale vzhledem k tomu, že borec Jan Kout mladší nedosáhl ještě věku 18let (pravidla turnaje), nemohl se postavit na bednu vítězů tak ji obsadil náš Jiří :-)

Jiří si svého nepřímého vítězství na bedně řádně užíval...
, ale nakonec pohár předal zaslouženému vítězi Janovi (12let), který ho přehrál jen o jeden jediný STB bod a spokojil se s výborným šampaňským Moet.
 V absolutním celkovém pořadí bez rozdílu HCP/kategorie náš borec Jiří zakončuje tuto jeho 1.golfovou sérii na krásném 4.místě z celkových 240 hráčů, kteří se zůčastnili alespoň jednoho kola Dýšinské žabičky :-) 
Nejlepší z kategorie 0 - 18 HCP pan Brouček dosáhl celkových 226 STB bodů. Všem výhercům a hráčům golfu blahopřejeme a přejeme co nejméně ztracených míčů do další hry...
Jiří se přihlásil do klubu v Dýšině letos v dubnu. V prvním kole žabičky získává 3.místo v kategorii 37 - 54. Ve druhém kole získává opět 3.místo ve stejné kategorii. Ve třetím kole se nedaří stát na bedně, zato ve 4.kole získává 1.místo v kategorii 37 - 54 a snižuje svůj HCP na 33,5 a postupuje do 2.kategorie. V předposledním 5.kole získává druhé místo tentokrát již v kategorii 18,1 - 36. No a v závěrečném kole (proto ta velká tréma a tlak na psychiku) pouze udržuje umístění na špici borců a konči v celkovém pořadí na 4.místě...

Do příští sezóny a dalšího místního turnaje Dýšinská žabička je třeba konečně začít trénovat :-)